מערכות בריאות

מגמת מערכות בריאות מטרתה חשיפת התלמידים לתכנים ולידע מגוון מתחום הבריאות והרפואה, והכנתם ללימודי המשך אקדמאים במקצועות הבריאות השונים (רופאים, אחים, פרמדיקים ועוד).

מבנה המגמה:

• מקצוע בחירה א' – הלימודים במגמה מיועדים לתלמידים הלומדים פיזיקה או כימיה או ביולוגיה בהיקף של 5 יח"ל.
  • מקצוע מוביל – מדעי הבריאות בהיקף של 5 יח"ל, מקנה מקדם הטבה (בונוס) בתנאי הקבלה לאוניברסיטאות. התכנים כוללים רפואה מונעת וקליניקה במערכות הגוף השונות, המתבססות על אנטומיה-פיזיולוגיה של אותן המערכות.
  • התמחות – "מערכות רפואיות" בהיקף של 5 יח"ל ופרויקט גמר העוסק בחקר "ניהול בעיה בריאותית של מטופל" בבית החולים או במגן דוד אדום (מד"א).
  • קורסים במד"א והשתלבות במערך ההתנדבות של מד"א כאיש צוות באמבולנסים. בכיתה י"ב זכאי התלמיד לתעודת מגיש עזרה ראשונה ומלווה טיולים.
  • סיורים במתקני בתי החולים – בסיורים פוגשים בני הנוער בהיבטים היישומיים המתקדמים של עולם הרפואה.